Идват облаци и захлаждане

0
През новата седмица температурите ще се понижат чувствително
През новата седмица температурите ще се понижат чувствително

Макар и не с „ударни“ темпове, есента настъпва, през тази седмица ще бъде предимно облачно и температурите ще се понижат чувствително в сравнение с досегашните.

Това показва прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН. През повечето дни от новата седмица над равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време. На отделни места ще превали слаб дъжд, без съществено стопанско значение.

Днес времето в страната ще остане без съществена промяна. В равнините и около водните басейни ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат слабо и минималните ще са между 5 и 10°, в отделни котловини ще са и по-ниски. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°, за Русенско – около 16 градуса.

Във вторник и в сряда температурите ще се понижат с още един-два градуса, на места в поречието на Дунав и по Черноморието е възможно слабо да превали.

В четвъртък и петък валежи не се очакват. Температурите ще останат почти без промяна и максималните ще бъдат между 12 и 16 градуса.

През почивните дни захлаждането ще продължи, но не се очакват валежи. Над по-голямата част от страната ще има променлива облачност с максимални температури между 9 и 15 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари