Идва захлаждане

0
Градусите падат още, на места ще има проливни дъждове
Градусите падат още, на места ще има проливни дъждове

Градусите падат още, на места ще има проливни дъждове

Най-топло тази сутрин е в Силистра, където са измерени 22 градуса, в Шумен е 20, в Русе-19 и в Разград-17 градуса.

Днес градусите ще паднат още и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачностВалежите ще са главно в Южна и Източна България, след обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни дъждове. Има условия за градушки, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат между 26° и 31°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Максималните температури ще са 26°-28°, на морската вода около 26°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони – значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

През следващите дни до края на седмицата преди обяд ще бъде слънчево, след обяд – с купеста облачност. На отделни места, в петък – в Източна, а в събота – главно в Западна България, ще има краткотрайни превалявания.

Дневните температури отново ще се повишат и преобладаващите максимални в събота ще са между 29° и 34°. В неделя ще има по-значителни временни увеличения на облачността и валежи на повече места в западната половина от страната. В западната част на Дунавската равнина, с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква малко по-хладен въздух, на югоизток ще остане с температури до 33°-35°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари