И тази година не мина без цигански оркестри!

0
Усмивките на абитуриентите не слизаха от лицата им
Усмивките на абитуриентите не слизаха от лицата им Видео: БГНЕС

Истински ромски оркестър изпрати тазгодишния випуск абитуриенти на СМГ в двора на училището им, предаде БГНЕС.

Когато гръмнаха темпераментните звуци с отчетливите удари на тъпана, звучен смях отекна сред множеството. Усмивките на абитуриентите и без това не слизаха от лицата им, но признаха оригиналното хрумване на свои съученици, решили да се разграничат от помпозните символи на празника. На математиците никога не им е липсвало остроумие…А на физиците- още повече!

Момчетата и момичетата на СМГ се представят на бала си такива, каквито са - без кичозни залитания, без захаросани къдрици и шокираща визия. Повечето бяха в класически стил и в едноцветна гама, разбира се, с модерната дантела, а момчетата в ретро и суинг стил. Бодри, обнадеждени и с топли чувства помежду си. СМГ се слави като една от най-елитните гимназии в София, но не с паричните потоци, които се сипят от страна на родители и спонсори. А с къртовския труд на ученици и учители и най-вече- с многобройните медали, отличия и олимпиади, завоювани по света. Те има с какво да се гордеят, има и защо да са благодарни.

Само те си знаят какво е от петък до понеделник да решиш 50 трудни задачи, да посетиш специалната школа по математика в почивните дни и…ако остане време да гледаш някой филм, или да прочетеш нещо интересно. Тази вечер те не се делят на медалисти и обикновени математици. Днес те са класът, който никога няма да забравят.

Тази вечер те са както винаги и със своите любими учители, с които са делили трудния път към надмогването на обикновеното, защото СМГ не всеки може да завърши. Школата на силните са всички те, голяма част от които са и гордостта на България. Изненадващото е, че вече не цели класове заминават да учат във Великобритания и САЩ.

Импровизирана анкета показа, че между 30-50% са младите математици, които напускат след броени месеци страната, за да продължат обучението си в престижни университети. Другите остават тук - дано да е за добро!

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари