Христо Иванов: Няма да участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС

2
Трябва да се види дали Слави Трифонов и Мая Манолова стоят на същите позиции като нас
Трябва да се види дали Слави Трифонов и Мая Манолова стоят на същите позиции като нас Снимка: БГНЕС / Архив

Няма да участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Трябва да се види дали Слави Трифонов и Мая Манолова стоят на същите позиции като нас спрямо Гешев, спрямо Наказателния съд и прокуратура, които мачкат бизнеса в България

"Целта ни е изборите да бъдат легитимни и обществото да им има доверие. Затова настояваме за излъчване на боренето, имаме такава платформа, ще подготвим застъпниците не. Ако ЦИК откаже, ние ще обжалваме", заяви пред Нова телевизия съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Това не е търсене на повод да оспорваме изборите. Имайте предвид, че начинът на интегриране на машинното гласуване в изборния процес усложнява изключително много броенето. Има различни начини и да бъде унищожена една бюлетина. Затова нека да има възможност за контролиране на този процес", каза още той.

По думите му, видеоизлъчването на броенето може да се случи с телефон.

"Това се случва в много страни", добави Иванов.

"Национален приоритет е навсякъде, където има и един българин е България. И затова трябва да има възможност всеки български гражданин, където и да се намира да може да гласува. Ако българските партии имат притеснения за българските граждани гласуващи в Турция да не абдикират от отговорностите си. Там има български патриоти, които няма да гласуват по командата на Доган и Ердоган и точно това плаши ДПС. Ердоган подкрепи необявения, стратегически съюз между ДПС и ГЕРБ", коментира той.

"Ако ДПС вярваха, че всички български граждани в Турция ще гласуват за тях, щяха да са най-големите радели за гласуване по пощата", каза Христо Иванов.

"Това, което виждаме от страна на МВнР показва желание да бъде организиран изборния процес в чужбина", добави той.

"Няма да участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Трябва да се види дали Слави Трифонов и Мая Манолова стоят на същите позиции като нас спрямо Гешев, спрямо Наказателния съд и прокуратура, които мачкат бизнеса в България. Имаме план за намаляване на държавната администрация. Ние трябва ясно да кажем какво искаме и какво можем да направим, да поемем ясни ангажименти", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари