Хората са изнервени заради простотиите на държавната администрация

0
Вижте как държавата се бори с бюрокрацията - с опашки!
Вижте как държавата се бори с бюрокрацията - с опашки!

Премиерът Бойко Борисов призова държавната администрация да започне да се бори с бюрокрацията в помощ на гражданите и бизнеса.

Представяме ви опашка от днес пред Агенцията по вписванията, която ни изпрати читател.

В края на месеца изтича срокът за подаването на годишните финансови отчети на фирмите пред агенцията. Опашките са се завихрили още от днес и така ще бъдат до края на месеца. В последния ден ще стават дори скандали и още по-големи и километрични опашки. Хората са изнервени, защото вместо да правят бизнес, се занимават с простотиите на държавната администрация, пише skandal.bg.

Зорница Даскалова, директор на Агенция по вписванията

Оказва се, че Агенцията по вписванията не приема електронни отчети с електронните подписи на счетоводителите на фирмите. Така самите управители или собственици трябва да ходят и да внасят декларациите. Простотията е огромна и за опашките е виновна шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, коментират бесни гражданите. Те искат веднага тя да подаде оставка заради невъзможността да се справи с препоръките на премиера Бойко Борисов. Тя не може да си нареди администрацията да работи по-усърдно и да бъдат ангажирани повече хора от нея да приемат финансовите отчети. На гишетата работят по три-четири служители. Дори имат такива в отпуск, разказват чакащите.     

Източник: Скандал
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари