"Хирург" поиска 20 хиляди лева за операция

0
Мнимият доктор поискал парите по телефона
Мнимият доктор поискал парите по телефона Снимка: Dunavmost

20 000 лв. е поискал по телефона представил се за хирург от столична болница мъж, който позвънил на 52-годишна жена от Раднево, за да й "съобщи", че дъщеря й  е пострадал при тежко пътно-транспортно произшествие в центъра на София.

Обаждането е било към 15,30 часа на 23 февруари. Трийсетина минути по-късно на същия телефонен номер позвънил друг непознат, който на свой ред се представил за служител на криминалната полиция. "Криминалистът" убедил жената, че в този момент се провежда спецализирана операция за задържането на опасен престъпник.

За да бъдела доведена до успешен край обаче, тя трябвало да предостави "временно" 2500 лв., които щели да й бъдат възстановени в рамките на следващите 2-3 часа. Тя обаче не трябвало да звъни в полицията, тъй като измамниците подслушвали телефона й. Потърпевшата изпълнила поръчката на "криминалиста" и хвърлила през прозореца на апартамента си найлоново пликче с 500 лв.

Към 19,00 часа на същия ден жената разбрала, че е станала поредна жертва на ало-измамници и подала жалба в РУ Полиция - Раднево. Това е петият случай на "ожилени" на територията на старозагорска област за последните три дни, общо измамниците събрали от жертвите си над 12 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари