Хасан Адемов: Ръчичките, които броят изборните резултати са изкушени да манипулират

0
Когато има съмнения, че вота може да бъде манипулиран, тогава трябват решения
Когато има съмнения, че вота може да бъде манипулиран, тогава трябват решения

"Решенията, които взимаме в ДПС, отдавна са в полза на демократичните ценности.

Съмнението в тях застрашава самата демокрация. Не виждам нищо странно в това, отговорните за политиката в България в момента да бъде ГЕРБ. Този, които трябва да носят отговорност за страната са управляващите", каза в предаването „Беновска пита”, депутатът от ДПС, Хасан Адемов.

Когато говорим за подкрепа на някои от предложенията на ГЕРБ, ние сме заявявали, че има съвпадение с нашите политики. Когато това е така, ние няма как да не ги подкрепим.

Това предложение за 1 лев субсидия възникна като проблем между БСП и ГЕРБ. За нас беше ясно, че с 1 лев субсидия, няма как да бъде гаранция, че политическите партии ще могат да изпълняват своите функции. Ние предложихме 0 лева, защото няма разлика. Наясно сме, че няма как да функционират политическите партии така, каза още той.

Във вторник ще се гласуват промените в изборния кодекс, как ще гласуваме, ще се реши тогава, но ние сме казвали, че искаме машинно гласуване. Много се изговори на тази тема. Един от същностните белези на демокрацията е да може да бъде съхранен избирателя. Когато има съмнения, че вота може да бъде манипулиран, тогава трябват решения. Трябва да си зададем въпроса кое налага отмяната му за местните избори. Преди 4 месеца можеше да се направи оценка, че за местните избори ще има проблеми. Машинното гласуване не се намира в интернет и не може да бъде манипулирано.

Ръчичките, които броят изборните резултати са изкушени да манипулират, заяви Адемов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари