Харалан Александров: Прасето е много особен социален символ в България

0
То има много голямо значение за българина
То има много голямо значение за българина Снимка: БГНЕС

"Прасето е много особен социален символ в България. То има много голямо значение за българина. Т. нар. прасета в задния двор създават усещането за стабилност и независимост от държавата, както и финансова сигурност", заяви пред БНТ социалният антрополог Харалан Александров.

"В момента стопаните, чиито прасета се убиват, си казват: "прасето ме предава, то не отива в моето шкембе, а в някаква яма". Затова и държавата ще компенсира стопаните, за да им възстанови чувството за свобода и сигурност", обясни особената чувствителност на народа към свинете.

"Между отговорността и наказанието няма дистанция. Липсва толерантност към хората, които са сгрешили. Такъв е случаят и с НАП. Заради това и министър Владислав Горанов застана зад шефката на НАП. Появи се темата за "белия и черния хакер. Предстои дискусия, дали да се борави със скритата материя е в полза на обществото, или това е опасно явление, както твърди прокуратурата, както и повечето от хората смятат. Има и култура, която вярва, че чрез фантазии може да се спаси реалността", каза още социалният антрополог.

"Местният вот става много важен за хората. Все повече благополучието им ще зависи от местното управление", коментира Александров.

По повод проекта на Слави Трифонов, той допълни, че шоуменът не е нов играч в политика и досега не е спирал да упражнява политическото си влияние. Александров добави в това число и Мая Манолова, която преди да стане омбудсман, е била в политиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари