Харалан Александров: Днешните протести са „весел хепънинг”

2
Има вълшебство в протеста – това е идеята, че можеш да промениш света, само като му се опълчиш
Има вълшебство в протеста – това е идеята, че можеш да промениш света, само като му се опълчиш

"В момента протестите са невинна детска игра, в която младите хора са излезли да изразят това, че светът не им харесва. Това е заявка на едно ново поколение в политиката", заяви Харалан Александров в предаването "Офанзива с Любо Ангелов" по  Канал 3.

Той добави, на площадите и улиците преобладават шарените ярки цветове, а тъмната и примитивна част от протестиращите са били преодолени в началото от хората на средна възраст, които са носители на разума.

За политиците, които се появяваха на протеста, социалният антрополог заяви, че те се възползват от шанса си за рестарт. Но "младите хора не отиват на протеста, за да слушат старите политици, а отиват да говорят самите те", каза още той .

"Създава се нова група от млади образовани хора, които търсят и трябва да си намерят място под слънцето. Те вече си търсят това място в България", коментира Александров.

"Има вълшебство в протеста – това е идеята, че можеш да промениш света, само като му се опълчиш. Има опасност да бъдат употребени, но младите хора са наясно, че ще има такива опити и провалените политици на прехода не са техни любимци", коментира Харалан Александров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари