Гръмотевични бури идват в края на седмицата

0
Ще има условия и за градушки
Ще има условия и за градушки

Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за май.

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Утре ще бъде слънчево. След обяд над западните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, предаде БТА. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 21-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони - значителни. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В четвъртък и петък нараства вероятността за по-интензивни гръмотевични бури и локални валежи, има условия и за градушки. Първия ден явленията ще са главно в югозападната половина от страната, втория - из цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, в Източна България и ще се усили. Дневните температури ще се задържат около и малко по-високи от обичайните за втората половина от май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари