Господин кмете, платените награди са като платената любов

9
Дали наградата „Кмет на годината 2018“ не е купена от русенската община?
Дали наградата „Кмет на годината 2018“ не е купена от русенската община?

На 24 януари 2019 г., четвъртък, на заседание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи питане на тема: 

"Сключени договори от Община Русе или фондация „Русе - град на свободния дух” за реклама, медийни и други услуги получени от печатни издания, електронни сайтове, радио и телевизионни медии през 2016 г., 2017 г. и 2018 г."

"Дали наградата „Кмет на годината 2018“ не е купена от русенската община с цел да се лустроса сриващият се рейтинг на кмета Пламен Стоилов?! Господин кмете, платените награди са, като платената любов. Удоволствието е кратко, а презрението на обществото е вечно! Това със сигурност ще Ви отведе със скоростта на Ф 16 към изборните загуби, както казва един ваш партиен шеф от ГЕРБ.

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Правя изказване относно сключени договори от Община Русе или фондация „Русе - град на свободния дух” за реклама, медийни и други услуги получени от печатни издания, електронни сайтове, радио и телевизионни медии през 2016 г., 2017 г. и 2018 г.

За да проверим дали взаимоотношенията между Община Русе, медиите и гражданите се градят на принципите на върховенството на закона, публичност, прозрачност и ефективност искам да задам на кмета Пламен Стоилов следните въпроси:

  1. Чрез директно договаряне, колко и кои договори за реклама и получаване на медийни и други услуги от печатни издания, електронни сайтове, радио и телевизионни медии са сключили през 2016 г., 2017 г. и 2018 г. Община Русе или фондация „Русе – град на свободния дух”? 
  2. Кои са медиите и каква е стойността на всеки един договор поотделно?
  3. След обявени обществени поръчки, колко и кои договори за реклама и получаване на медийни и други услуги от печатни издания, електронни сайтове, радио и телевизионни медии са сключили през 2016 г., 2017 г. и 2018 г. Община Русе или фондация „Русе – град на свободния дух”?
  4. Кои са медиите и каква е стойността на всеки един договор поотделно?
  5. Има ли сключени договори за реклама и получаване на медийни и други услуги между фирма „Бранд ПР“ ООД и Община Русе или фондация „Русе – град на свободния дух” през 2016 г., 2017 г. и 2018 г.
  6. Има ли сключени договори за реклама и получаване на медийни и други услуги между сайта Kmeta.bg. и Община Русе или фондация „Русе – град на свободния дух” през 2016 г., 2017 г. и 2018 г.

Задавам тези въпроси, защото подозирам, че кметът на годината Пламен Стоилов и неговият екип пак правят с чужда пита помен. Наградата „Кмет на годината“ е част от конкурс, организиран от сайта Kmeta.bg. Негов собственик е фирмата „Бранд ПР“ ООД.

Журналистическо разследване показва, че в периода 2013 г. - 2015 г. Община Русе е платила 19 980 лв. на този сайт за „реклама“ и „медийно обслужване“. Нямам основание да смятам, че общинската власт в Русе не продължава да плаща с публични пари за лъскането на имиджа си и към днешна дата. Нужно е само да отворите сайта Kmeta.bg, за да видите, че единственият рекламен банер на страницата е на фондация „Русе – град на свободния дух“. Дали наградата „Кмет на годината 2018“ не е купена от русенската община с цел да се лустроса сриващият се рейтинг на кмета Пламен Стоилов?!

Господин  кмете,                                                               

Платените награди са, като платената любов. Удоволствието е кратко, а презрението на обществото е вечно! Това със сигурност ще Ви отведе със скоростта на Ф 16 към изборните загуби, както казва един ваш партиен шеф от ГЕРБ. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари