Горя гребната база в Русе

1
Два екипа са участвали при гасенето на пожара
Два екипа са участвали при гасенето на пожара

Няколко по-сериозни инцидента наложиха намесата на огнеборци в Русе и региона през последното денонощие, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В първите часове на 9 март два екипа са участвали при гасенето на пожар, възникнал в едно от изоставените помещени в бившата гребна база на бул. „Придунавски“. При пристигане на място е установено, че горят стари врати и дървената дограма на помещението. Пожарът е ликвидиран на площ около 20 кв.м. При огледа на помещенията е установено, че са посещавани от бездомници, които най-вероятно заради небрежност при боравене с открит огън са предизвикали пожара.

В късните следобедни часове на вчерашния ден пък един екип от огнеборци се е отзовал на сигнал за горене на електрически кабел в къща, собственост на Община Русе. Произшествието е станало на улица „Петрохан“ в Русе. При пристигане на място е установено, че искри електрически кабел с изгоряла изолация. Предприети са мерки за спиране на електрическото захранване. Изчакан е екип на електроразпределителното дружество. Като причина за пожара се посочва късо съединение. Няма пострадали хора.

Късно през нощта огнеборците от Бяла пък са помагали за обезопасяването на катастрофа с лек автомобил на главния път Русе — София. При пристигане на място е установено, че лек автомобил „Опел Астра” е преобърнат по таван и в него няма затиснати хора. Предприети са мерки за обезопасяване на автомобила и местопроизшествието.

Също през вчерашния ден те са се отзовали и на сигнал за гасене на горене в лек автомобил. Произшествието е станало в Бяла на ул. „Васил Левски“. Пожарът обаче е ликвидиран от собственика до пристигане на екипа. Горенето възниква в двигателния отсек, а най-вероятно причината е била техническа неизправност.

Екип на ССОД при РДПБЗН-Русе е бил изпратен по сигнал за разпилян живак от счупен живачен термометър. Произшествието е било в блок 84 на улица „Околчица“ вчера. Живакът е събран и депониран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари