Глоби за над 100 000 лева са връчени на шофьори за два дни на "Дунав мост"

4
Съставени са 16 акта
Съставени са 16 акта Видео: TVN

За последните два дни на ГКПП "Дунав мост", чрез системата за административнонаказателна дейност, на шофьори са връчени 748 глоби на обща стойност 104 450 лева.

Това съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов, предава БТА.

Той обясни, че през ПОС-терминал на граничния пункт са били платени 256 глоби на стойност 17 920 лева. Съставени са 16 акта.

Манов каза, че на водачи на превозни средства са издадени 21 заповеди за принудителна административна мярка. Той обясни, че става дума за шофьори, които имат връчени преди време глоби, но не са пожелали да ги платят досега. На тях са им отнети шофьорските книжки. Част от издадените заповеди са свързани с неправоспособни водачи, както и такива, които са лишени от правото да управляват превозно средство. В някои от случаите на "Дунав мост" се явили с автомобили с прекратена регистрация.

Директорът на "Гранична полиция" в Русе комисар Димитър Чорбаджиев обясни, че въведената системата не забавя преминаващите през пункта превозни средства. Шофьорите, които се явят на "Дунав мост", се проверят за неплатени глоби. Ако системата покаже, че водачът има регистрирани нарушения, той се насочва към друго гише, на което работят служители на "Пътна полиция". Там шофьорът получава съответния фиш, за който досега не е знаел. А ако има влязла в сила глоба, може да я плати чрез ПОС-терминал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари