Главният архитект на Асеновград с обвинение за подкуп

0
Константин Атанасов изнудил управител на банков офис
Константин Атанасов изнудил управител на банков офис

Константин Атанасов е обвиняем за това, че през месец ноември 2016 г., в Асеновград, в качеството си на главен архитект на общината, е поискал от управител на банков офис 10 000 лева.

На 10 декември 2016 г. в Пловдив обвиняемият е получил 8 000 лева, предадени му от обвиняемия Митко З., за да съгласува Идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в Асеновград в "многофункционална сграда със смесено предназначение".

Деянието е извършено с изнудване, като Атанасов заявил на банковия управител, че за да се одобри проектът, Митко З. трябва да бъде нает за консултант.

Спрямо Митко З. са повдигнати обвинения за помагачество, за това, че от края на ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и Пловдив, като помагач, е улеснил обвиняемия Атанасов да приеме подкуп в размер на 8 000 лева. Помагачеството е осъществено с изготвяне на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и на фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил парите, които предал на Константин Атанасов.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи, и др. Спрямо всеки един от обвиняемите е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 5 000 лева и е наложена забрана да напускат България.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари