Германска компания вдига завод за 20 милиона лева у нас

1
Заводът ще открие 110 нови работни места
Заводът ще открие 110 нови работни места Снимка: Intrama

Германската компания Intrama, произвеждаща консумативи за хранително-вкусовата промишленост, отваря нова база до вече съществуващата такава до Пловдив, съобщи Капитал.

Инвестицията в новата фабрика е 20 млн. лв. Очаква се тя да бъде готова до края на годината. 

Новото предприятие ще се простира на площ от около 13 000 кв.м. То ще се намира в землището на с. Бенковски на влизане в Пловдив от магистрала "Тракия" (до новооткрития през април нов завод на Sensata). Изпълнител на проекта е "Кастело Прикаст", които са спечелили търга с твърда цена при процедура design&build. 

Заводът ще открие 110 нови работни места, а екипът на компанията ще нарасне с 50% от сегашния персонал до 200 души. Сред най-големите клиенти на компанията са "Метро", "Билла", "Кауфланд", "Димитър Маджаров", LB, Happy и други. 

Фирмата има и още едно предприятие в село Герман край София, което се занимава с печат на етикети и други дейности. Общият брой на офисите на двете фирми у нас е около десет.

Intrama е дъщерна компания на дружеството Intrama Services, създадено преди 23 години в Германия. Съдружници в него са немски и български бизнесмени. Производствената дейност на компанията е в България. Тя има клиенти и в Румъния, Сърбия, Македония и Косово. 

Източник: КАПИТАЛ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари