ГЕРБ раздържавява МВР

0
Тодор Байчев: Те са първите, които си позволяват да търгуват с най-ценното на българските граждани – сигурността
Тодор Байчев: Те са първите, които си позволяват да търгуват с най-ценното на българските граждани – сигурността Снимка: БГНЕС / Архив

"ГЕРБ и "Обединени патриоти" са първите, които си позволяват да раздържавяват МВР, да търгуват с най-ценното на българските граждани – сигурността".

Това заяви депутатът от БСП Тодор Байчев в декларация от парламентарната трибуна от името на партията.

"Законът за частната охранителна дейност е абдикация на държавата от грижата за българските граждани, управляващите търгуват със сигурността. Те често забравят основите, върху които трябва да градим дейността си. Още по-често превръщат Народното събрание в орган, който пази и прокарва нечии чужди и частни интереси", заяви Байчев.

"Това именно е случаят на МВР. Този състав на правителството - между ГЕРБ и "Обединени патриоти", са първите, които си позволяват да раздържавяват МВР, да търгуват с най-ценното на българските граждани – сигурността. Законът за частната охранителна дейност е един от най-опасните прецеденти в съвременното законодателство. Той е една врата към връщане на добре познатите охранители от първите години на прехода", допълни Байчев. И припомни, че президентът Румен Радев и главният прокурор Сотир Цацаров не одобриха промените в закона, които позволяват на общините да наемат частни охранители, които да пазят града

"Според БСП в политически план Законът за частната охранителна дейност е абдикация на държавата от грижата за българските граждани. Чрез закона категорично се легитимира безотговорността и абсолютната слабост на това управление. Законът предоставя в ръцете на кметовете нов ресурс за наливане на пари в обществени поръчки и частни фирми. Той е изключителна обида към служителите на МВР", заключи Байчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари