Георги Свиленски: Никога не е рано за предсрочни избори

0
БСП гласи Янаки Стоилов за конституционен съдия
БСП гласи Янаки Стоилов за конституционен съдия

С избора на новите трима министри има продължаване на същата политика - политика, която обществото в голямата му част не приема. Виждаме просто смяна на имена, без ясно заявена смяна на политиката. Българските граждани могат да очакват повече от същото.

Това каза Георги Свиленски от БСП в предаването „Неделя 150“ по БНР. Относно изказването на президента Румен Радев, че това управление няма алтернатива, Георги Свиленски посочи: „Какво значи няма алтернатива? Алтернативата я казват българските граждани. Когато има избори, те с гласа си показват дали има алтернатива. Вероятно президентът визира случая, че в рамките на този парламент няма друга конфигурация, която да може да управлява“.

Никога не е рано за предсрочни избори, подчерта Свиленски.

Визия за България“ не е проектът, не е партийната програма на БСП, а протегната ръка за разговор с обществото, смята Георги Свиленски, който се позова на отзиви за платформата. По думите му „всички са единодушни, че е крайно време в България да има такъв документ и обединение около някаква нова програма за развитие на държавата“.

В коментара си за недостатъчната промяна на социологическата картина, независимо от усилията на левицата, той отбеляза, че „ако на българските граждани им харесва това, което е в монета, ако им харесва този начин на живот, БСП няма какво да направи, освен да продължи да пропагандира тази нова визия и тези идеи, които има за развитие“.

Свиленски потвърди, че едно от обсъжданите в БСП имена за конституционен съдия е на Янаки Стоилов, но на този етап все още няма официална номинация.

Посланието е ясно - най-добрият конституционалист, най-добрият експерт, най-добрият специалист, който може да има в държавата, човекът, написал Конституцията, човекът, отстоявал и писал над 25-26 години закони - това, което ние можем да направим, е този човек да го предложим на българското Народно събрание за член на Конституционния съд, тъй като не вярвам да има по-добра и по-сполучлива кандидатура от Янаки Стоилов“, каза Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари