Георги Рачев: Следващата седмица температурите тръгват нагоре

0
Живакът в Русе ще удари 35 градуса
Живакът в Русе ще удари 35 градуса Видео: NOVA

Лятото ще продължи до края на месеца.

Това каза климатологът Георги Рачев пред NOVA. Въпреки захлаждането днес, следващата седмица температурите тръгват нагоре, живакът в Русе и Плевен ще удари 33-35 градуса.

От понеделник цяла седмица времето ще е перфектно за море. Температурите на плажа ще бъдат между 22 -24 градус, а водата -24. В планините също ще е хубаво времето.

Дъжд ще падне само на изолирани места сряда и четвъртък. От 15 юли има сериозно засушаване, посочи Рачев. Август и септември ще бъдат без валежи. Само в Разград е изпълнена нормата, допълни климатологът.

С цели пет градуса над нормата са температурите през септември, посочи Рачев. Октомври също се очертава да е по-топъл с около градус- градус и половина. Топлофикация ще могат да забавят пускането на парното, смята климатологът. „Няма е студена и тежка зимата, топла и влажна зима ни очаква.”, каза Рачев.

Циклонът в Гърция няма да се отрази на България, допълни още той. На него му трябва топло море и още утре няма да го има в южната ни съседка. Ще пострада Западен Крит. По думите на Рачев средиземноморският циклон се е очаквало да бъде по-силен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари