Георги Марков: Разбрахме, че сме объркали работата

0
Но най-много ме подразни това, че не сме искали мажоритарни избори
Но най-много ме подразни това, че не сме искали мажоритарни избори Снимка: БГНЕС

Разбрахме, че сме объркали работата по отношение на преференциалния вот.

Но най-много ме подразни това, че не сме искали мажоритарни избори. Два милиона и половина души поискаха мажоритарни избори, а сега се говори, че ГЕРБ отнема придобити права. Това просто не е вярно. Да не пропускаме, че имаме много качествени и стойностни депутати, които са избрани с преференции.

Това сподели в предаването "Лице в лице" по bTV бившият конституционен съдия и депутат от ГЕРБ Георги Марков.

"12 без 5 променяме изборните правила и когато нашият премиер е в Сърбия да бъде награден с орден от сръбския президент, ние го занимаваме с преференции. Но ето че се връща преференцията, ограниченията отпадат, прави се нова ЦИК, защото трябва да се спазва законът, за да не излезе после, че вотът е опорочен. Уважавам президента Радев, но защо говори за машинното гласуване като начин за честен вот? Кой държавен глава е избран с машинно гласуване? Само Мадуро, за когото сега казваме, че е избран нечестно. Ами нашият президент как беше избран, нима с машинно гласуване? Ние се самоунижаваме с тези машини'', категоричен е Марков и добави, че избирателният процес трябва да бъде уравновесен, легален и да не бъде постоянно пипан.

"Вижте, стига сме се занимавали с тези изборни правила. Има далеч по-важни въпроси за решаване, като например в каква Европа искаме да живеем – християнска или християнско-мюсюлманска? Това е главният въпрос, а не изборните правила. Аз смятам, че Европа трябва да бъде християнска и като част от нея България също трябва да бъде християнска. Какви са тези родител 1 и родител 2?! Не, България няма да допусне да няма мама и татко, както няма да допусне и джендърската идеология'', завърши депутатът от ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари