ГДБОП разби наркобанда

0
При спецакцията на ГДБОП са заловени общо 7 души, разпространяващи основно хероин и канабис
При спецакцията на ГДБОП са заловени общо 7 души, разпространяващи основно хероин и канабис

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с трафик и разпространение на наркотици.

Сред задържаните са и двамата организатори на незаконната дейност, наложена им е постоянна мярка за неотклонение

Специализираната полицейска операция на служители от сектор БОП – Благоевград и на отдел „Наркотици” при ГДБОП е проведена на 5 август. Действията са осъществени под наблюдението на Специализирана прокуратура.

При спецакцията е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотични вещества. Задържани са били общо седем души – гръцка гражданка и шестима българи, жители на Петрич.

Сред арестуваните са двамата ръководители групата - С.П. /38 г./ и 29-годишната К.С., с криминални регистрации по чл. 343 в и чл. 343 б, ал.1 от НК и осъждана за престъпление по чл. 343 в от НК. Жената е осъждана и в Гърция за престъпления, свързани с наркотични вещества. Задържани са също: Г.Б. /37 г./, осъждан в Гърция за трафик на хора; И.С. /20 г./, Д.Т. /24 г./ и 30-годишната П.М. На ГКПП – Кулата, при опит да пренесе незаконно през държавната граница наркотични вещества, е арестувана 33-годишна гръцка гражданка.

Според първоначално събраните данни, престъпната група е действала на територията на община Петрич, където са пласирали основно хероин и канабис. Контрабандата на дрога осъществявали през българо-гръцката граница.
В хода на извършените действия по разследването – обиски, претърсване и изземване на седем жилища и три автомобила, обитавани и ползвани от участници в организираната група, са намерени и иззети общо 280 г кафяво прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин; две таблетки, дали положителна реакция на метаамфетамин; 8,42 г суха тревиста маса – канабис, видно от полевия наркотест. Конфискувани са също 20 мобилни телефона, 22 СИМ карти, две електронни везни, записки за дължими суми, както и един лек автомобил.

На 6 август на С.П. и К.С. са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321, ал. 3 вр. с ал. 1, вр. с чл. 354 а и чл. 242 от НК - ръководене на организирана престъпна група, извършваща разпространение и контрабанда на наркотични вещества, а на Г.Б. и С.С. - за участие в групата. Четиримата са задържани с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор при Специализирана прокуратура за срок до 72 часа. На 8 август на С.П., К.С. и Г.Б. е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на С.С. - „подписка”.

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари