Гасиха пожар в блок 114 в квартал "Чародейка"

0
Печка подпали дървена стена в къща на булевард "Цар Освободител"
Печка подпали дървена стена в къща на булевард "Цар Освободител" Снимка: Кис 13 / архив

През изминалото денонощие дежурните екипи на дирекцията са реагирали на 5 сигнала.

За времето от 08:29 до 10:00 часа екип от РСПБЗН - Бяла е реагирал на сигнал за запалени сажди в коминно тяло на къща в гр. Бяла. Инцидентът се е разминал без щети.

От 11:24 до 12:10 часа служители от Първа РСПБЗН са работили по ликвидиране на запалване в тераса на апартамент в блок 114 в жк "Чародейка" в Русе. На място огнеборците са установили пламъчно горене, засегнали термоплот, аспиратор и шкаф до него. По думите на живущата в жилището, на котлона е имало тенджера с мазнина , която се е запалила и горенето е засегнало и аспиратора. Запалването е ликвидирано площ около 5 m2. Силно са опушени стените и тавана на терасата. Няма пострадали хора.

Между 14:02 и 15:00 часа екип от ССОД - Русе е пратен за оказване на помощ на екип на ЦСМП – Русе на ул. "Мальовица" в Русе. Служителите са съдействали за пренасяне на човек с наднормено тегло до линейката.

В 18:06 часа екип от РСПБЗН – Сливо поле се е отзовал на сигнал за съдействие, след възникнало ПТП на пътя Русе – Силистра. На местопроизшествието пожарникарите са установили пострадали два автомобила, като единият е бил преобърнат по таван встрани от пътя, но пътувалата в него жена е била излязла сама. Автомобилите са обезопасени.

От 20:32 до 21:50 часа екип от Първа РСПБЗН - Русе е бил изпратен на сигнал за излизащ дим от стена в къща на бул. "Цар Освободител" в Русе. След извършен оглед на място огнеборците са установили тлеене във вътрешността на преградна дървена стена. Оказало се е, че след запалване на печка на твърдо гориво, се е развилата висока температура, което е довело до запалване на необезопасена дървена стена зад печката. Наложило се е стената да бъде разкъртена. Горенето е ликвидирано на площ около 2 m2. Пострадали хора при инцидента няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари