Гърция: Видеото с опит за убийство на бежанци е монтаж!

0
Гръцката брегова охрана не е пукала нарочно лодка с бежанци, за да го удави
Гръцката брегова охрана не е пукала нарочно лодка с бежанци, за да го удави

Гръцката брегова охрана не е пукала нарочно лодка с бежанци, за да го удави. Това съобщават от гръцкото посолство у нас по повод видео, за което се твърди, че показва именно това.

Посочваме, че тези твърдения са абсолютно неверни, както впрочем това се вижда и на видеото, въпреки че e ясно, че кадрите са монтирани”, уточняват от посолството, цитирани от Actualno

"1. От Щаба на Гръцката брегова охрана се опровергават категорично публикациите в чуждия печат, както и монтиран аудиовизуален материал в чужд сайт, според който кораб на Гръцката брегова охрана уж се опитва да потопи лодка пълна с бежанци.

2. Считаме, че най-малкото е непоследователно да се твърди, че Гръцката брегова охрана използва такива практики, които са несъвместими с културните ни ценности и са абсолютно укорими, при положение че бреговата охрана от началото на 2015 г. до днес е спасила от удавяне в морето над 90 000 мигранти при стотици операции по издирване и спасяване.

3. Също така отхвърлят се по категоричен начин твърденията в турския печат за някакъв диалог между ръководителите на бреговите охрани на Гърция и Турция“, казва се още в съобщението.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари