Френски студент се самозапали, обвинявайки Макрон

1
22-годишният младеж е в критично състояние
22-годишният младеж е в критично състояние Снимка: Ройтерс / архив

22-годишен френски студент е в критично състояние, след като се самозапали на публично място, съобщи Би Би Си, предава БГНЕС.

Младият мъж публикува във Фейсбук информация за финансовите си затруднения само часове преди да се самозапали пред университетски ресторант в Лион.

Той обвини президента Еманюел Макрон, двама от неговите предшественици, крайнодясната лидерка Марин Льо Пен, както и Европейския съюз, че са го „убили“.

Пожарникарите заявиха, че мъжът е получил 90% изгаряния.

Мъжът, който учи в университета в Лион, написал по-рано във Фейсбук, че вече няма сили да се изправи срещу финансовата тежест и да живее с 450 евро на месец.

"Нека се борим срещу възхода на фашизма, който ни разделя ... и с либерализма, който създава неравенства.", написа той.

Обвинявам Макрон, Франсоа Оланд, Николас Саркози и ЕС, че ме убиват, създавайки несигурност за бъдещето на всички, а също така обвинявам Льо Пен и медиите и редакторите им в създаването на страх.“, добави той.

Самоубиецът е обяснил мястото на самозапалването си - пред оживен университетски ресторант – със стремежа да го направи „политическо място“.

Студентските съюзи SUD-Éducation и Solidaires говориха за „несигурността“ на „живота на студентите“. "Неговото поведение не може да се свежда само до отчаянието.", заявиха те в изявление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари