Франция обяви извънредно положение

0
В изявление, правителството обяви, че COVID-19 е бедствие, което застрашава здравето на населението и оправдава приемането на строги мерки
В изявление, правителството обяви, че COVID-19 е бедствие, което застрашава здравето на населението и оправдава приемането на строги мерки Снимка: EPA

Френското правителство обяви извънредно положение, което започва от полунощ в петък, предаде Sky News

В изявление, правителството обяви, че COVID-19 е бедствие, което застрашава здравето на населението и оправдава приемането на строги мерки. Съобщението обаче е лаконично и не дава повече детайли, предаде Novini.bg.

Припомняме, че тази вечер се очаква президентът Еманюел Макрон да обяви новите мерки. Той ще даде дългоочакваното телевизионно интервю по темата.

Мерките се прилагат след скок на заразени. Страната е момента се бори с втора вълна.

Припомняме, че мярката бе въвеждана вече и изтече на 10 юли. Тя ще позволи на правителството да прилага по-строги мерки в бъдеще - както на местно, така и на национално ниво.

Френският премиер Жан Кастекс предупреди преди дни, че Франция може да наложи допълнителни ограничения, тъй като коронавирусът се разпространява бързо и ситуацията в болниците в страната се влошава.

Кастекс призова французите да ограничат частните събирания в домовете си. Той каза, че "общата блокада" на страната "трябва да се избягва с всички средства".

Девет големи града, включително Париж и Марсилия, бяха поставени под максимална тревога заради вируса.

Франция е една от най-тежко засегнатите страни в Европа, с поне 32 730 смъртни случая, свързани с вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари