Фитнесите на бунт с ресторантьорите: Хората затлъстяха, загубиха навика да тренират!

1
Искаме да работим, но не се знае кога ще отворим, заяви Мартин Гаджев
Искаме да работим, но не се знае кога ще отворим, заяви Мартин Гаджев Видео: Bulgaria On Air

Искаме да работим, но не се знае кога ще отворим, заяви Мартин Гаджев

На бунт срещу противоепидемичните мерки. Фитнесите също заплашват с отваряне въпреки разписанията на здравните власти.

"За момента никой не знае кога ще отговорим. Чакаме дата, за да рестартираме нашия бранш, но такава все още няма. Ние сме затворени, нямаме информация кога да работим, а и да рестартираме - не е сигурно дали хората ще се върнат веднага." Това заяви собственикът на фитнес център Мартин Гаджев в студиото на "България сутрин" по Bulgaria On Air.

"Ние също ще излезем на протеста на 27 януари, защото искаме да упражним нашето право да работим", обяви Гаджев.

По думите му в залите преди затварянето са били взети всички мерки за дезинфекция, а спортуващите също сами са проявявали инициатива да се пазят взаимно.

"Ние искаме да помагаме на правителството и да бъдем в полза, но не ни се дава възможност. Имаме търпение, но то явно свършва, затова ще се включим в протеста", посочи събеседникът.

По думите му "имунната система е доста по-силна при човек, който спортува", затова не е сигурно, че пандемията е достатъчно сериозна, че да бъдат затворени залите.

"По улиците хората вече са с наднормено тегло, те нямат стимул да тренират. Много малко от хората имат познанията да тренират вкъщи", категоричен беше Мартин Гаджев.

Той обясни, че помощите от правителството закъсняват, а вече фитнесите са загубили голяма част от персонала си.

"Ние сме в полза на министерствата, но трябва да бъдем отворени. Хубаво е да взимаме пример от Европа, но е хубаво той да бъде модифициран и приложен при нас. Мерките при нас тласкат браншовете към фалит. В Европа има по-голяма сигурност за браншовете, взимат се много по-бързи и актуални решения", коментира той.

И отбеляза, че няма как една година застой да не се отрази - загубихме навика си да тренираме. Трябва, когато се рестартира всичко, да се обърне внимание на физическото и менталното здраве на хората, убеден е Гаджев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Любов е, когато около теб има сто жени, а ти мислиш само за пет, шест...

Харесай Дунавмост във Фейсбук