Обявиха награда от 1 милион долара за издирван журналист

0
Възнаграждението ще бъде изплатено за "информация, довела директно до откриването, спасяването и връщането жив и здрав" на репортера
Възнаграждението ще бъде изплатено за "информация, довела директно до откриването, спасяването и връщането жив и здрав" на репортера

Федералните власти на САЩ обявиха награда от един милион долара за всякаква информация, подпомагащи издирването на американския журналист Остин Тайс.

Той е обявен за „изчезнал“ преди повече от пет години, припомни Франс прес, цитирана от БТА.

Тайс изглежда е единственият американски журналист, държан все още в плен в Сирия, която се нареди сред страните, най-опасни за военни репортери, посочва ФБР.

Възнаграждението ще бъде изплатено за "информация, довела директно до откриването, спасяването и връщането жив и здрав" на репортера. Сведенията може да бъдат съобщени чрез имейл на адрес [email protected], чрез сайта tips.fbi.gov или чрез американските консулства в чужбина, уточни ФБР.

Независим журналист, Тайс работеше за пресгрупата "Макклачи нюзпейпърс", в. "Вашингтон пост", телевизия Си Би Ес и други медии като Би Би Си, АФП и Асошиейтед прес. Той бе отвлечен недалеч от Дамаск на 14 август 2012-та година, малко след като навърши 31 години. Месец след това бе показан видеоклип, на който той е с вързани очи покрай въоръжени мъже, изричайки думите „О, Господи“.

Правозащитната организация "Репортери без граници" приветства решението на ФБР и изрази надежда предложеното възнаграждение да окуражи хора, способни да предоставят някакви данни за съдбата на Остин Тайс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари