Facebook измисли нова единица за време

0
Да, правилно прочетохте. Единица време, като секунди, минути или часове
Да, правилно прочетохте. Единица време, като секунди, минути или часове

Facebook пуска нов продукт днес: Flicks - нова единица време.

Да, правилно прочетохте. Единица време, като секунди, минути или часове. В края на краищата защо да ограничавате вашето корпоративно господство до социалните мрежи и рекламата в интернет, когато може да определите самия поток от време?

Според страницата на GitHub Flick е "най-малкият времеви елемент, който е по-голям от наносекунда", равняващ се на 1 / 705 600 000 от секундата. (За сравнение, една наносекунда е 1 / 1 000 000 000 от секундата, което прави Flick около 1,41723356 наносекунди.), пише hicomm.bg.

Сега може би се чудите какво не им е наред на обикновените секунди, че Facebook трябва да измисля своя собствена единица, предвид, че секундата е една от малкото единици, която е универсална за метричната и британската система. Името само по себе си е портманто на израза “frame-tick”. Flicks е създадена, за да помогне за измерване на продължителността на отделните видео кадри. Така, независимо дали вашият видеоклип е 24hz, 25hz, 30hz, 48hz, 50hz, 60hz, 90hz, 100hz или 120hz, Flicks ще ви помогне да сте сигурни, че всичко е синхронизирано.

Програмистите вече използват вградените в C ++ инструменти за управление на тези видове синхронизиране, особено когато става въпрос за проектиране на визуални ефекти в CGI, но най-точното време за C ++ е наносекунди, което не се разделя равномерно на повечето кадри. Идеята за създаване на нова единица време за решаване на този проблем датира от миналата година, когато разработчикът Кристофър Хорват сподели за нея във Facebook.

Източник: hicomm.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари