Евростат: Българите най-много се оплакват от престъпления, насилие или вандализъм

1
Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят
Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят

България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия Европейски съюз

Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят, съобщава Фактор.

Най-ниско е нивото на престъпления и вандализъм в Хърватия - 2,7%.

През 2019 г. 11,0% от населението на 27-те държави-членки на ЕС са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. Този дял намалява всяка година от своя връх през 2013 г. (14,1%). Както може да се очаква, хората, живеещи в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% срещу 6,9%).

Фокусирайки се върху състоянието на бедността, 13,4% от хората в риск от бедност в ЕС съобщават за появата на престъпления, насилие или вандализъм в техните райони, в сравнение с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от бедност.

Делът на хората, съобщаващи за престъпления, насилие или вандализъм в техния район, варира в различните държави-членки на ЕС.

След "първенеца" България се нареждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

За разлика от тях, заедно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%), отбелязва БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари