Ето така "обозначиха" "иновативна" велоалея в Бургас

1

Новата велоалея пред блок 29 в бургаския ж.к.“Изгрев“ разбуни духовете в комплекса.

Преди няколко дни паркоместата пред блока бяха заличени, а на мястото им се направи велоалея. Това е първата по рода си в Бургас – директно върху платното, обособена специално за велосипеди.

Каква е идеята на това безумие и на кой пречат автомобилите, които са паркирани на улицата? Освен това какъв е смисълът от тези колчета, които са поставени? Нима така улицата може да се използва за нещо?“, запита чрез платформата „Вашият сигнал до Флагман.бг“ Радослав Димитров.

Мненията на живущите в блока бяха разнопосочни. Пред наш репортер част от тях се обявиха категорично против алеята, която им изземвала местата за паркиране пред домовете, а други приветстваха идеята.

Доволни от новата алея останаха и велосипедистите, а те в ж.к.“Изгрев“ не са никак малко.

Колоездачите отбелязват, че за пръв път имат собствена велоалея, без да имат конфликтни точки с пешеходци и автомобили. Мнозина от тях смятат, че така е трябвало да се процедира в целия град.

Изследването на консултанта по проекта за градския транспорт на Бургас „МотМакдоналд“ показва, че всеки метър велоаея на платното, намалява средната скорост на автомобилите с 10 км.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари