Ердоган: „Ние сме пазителите на мира“

0
Президентът на Турция се самоопредели за „пазител на мира“
Президентът на Турция се самоопредели за „пазител на мира“

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се самоопредели за „пазител на мира“ в събота и призова кюрдите в югоизточната част на Турция да гласуват с „да“ на референдума след две седмици относно измененията в конституцията, които биха му дали нови правомощия, предаде Reuters, цитиран от Агенция "Фокус".

Прокюрдската Демократична партия на народите в Турция, която има силна подкрепа в югоизточната част на страната, но е смятана от Ердоган за цивилно разклонение на ПКК, бе сред основните цели на неговия гняв по време на реч в най-големия град в региона Диарбекир.

„Тези последователи на ПКК постоянно повтарят „мир, мир, мир“. Но празните приказки носят ли мир? Може ли да има мир с тези, които се разхождат с оръжие в ръка?“, заяви Ердоган. „Ние сме пазителите на мира, ние сме пазителите на свободите“, посочи той на събралото се множество. „Ние сме готови да говорим, да вървим заедно със всички, които имат нещо за казване или имат проект. Имаме само едно условие. Не трябва да има оръжие в ръцете им“, добави турският президент.

Ердоган посочи, че страната се нуждае от силна президентска власт, за да се предотвратят крехки коалиционни правителства.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари