Енергийна криза: Българска институция изключи нощното осветление, за да пести ток

1
ББР вече дава принос към намаляването на потреблението на електроенергия
ББР вече дава принос към намаляването на потреблението на електроенергия

Българската банка за развитие (ББР) въведе "зелени" мерки в отговор на кризата на европейския енергиен пазар, съобщиха от банката

Банката вече изключва нощното осветление на сградата си в центъра на София, за да даде своя принос за намаляване на потреблението на електроенергия. Апелът ѝ е останалите институции и бизнесът да последват примера преди очакваната трудна зима, предаде БТА.

ББР следва европейската кауза за намаляване на въглеродните емисии и постигане на климатична неутралност. Банката въведе практики за "зелен офис" и се ангажира активно с развитието на ESG сектора (екологични, социални и управленски стандарти), който добива все по-голямо значение за бизнеса и инвеститорите. Наскоро ББР представи и новата си кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес. Програмата е с размер 30 млн. лева и от нея ще могат да се възползват компаниите, подали проектни предложения по процедурата "Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност", финансирана от ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 (ОПИК), посочват от ББР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до 2
    Знам, че си го турил в кавички, но все пак да подскажа явно: това е банка все пак. Там работят само чистачките и домакинът (тоз', дето сменя крушките, като изгорят).
  • 7
    3
    daskal
    О-о-о-о!... Банката с готините ГОЛЕЕЕМИ кредити за готини хора. И готини служители, с готини началници и готини заплати.
  • 1
    2
    въпрос
    Колко ли човека "работят" в тази банка? И какви ли заплати получават? Голяма сграда, бре!
  • 3
    1
    Алоууу, банката?
    Да ви еба „развитието“ щом се връщате 200 години назад, в тъмницата, благодарение на американските си приятели! Но пък ще накривите на Путин!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари