Енчо Енчев: Община Русе е готова да отвори детските градини в понеделник

0
В постоянна връзка сме с просветния министър Красимир Вълчев, добави зам.-кметът на Русе
В постоянна връзка сме с просветния министър Красимир Вълчев, добави зам.-кметът на Русе Снимка: Радио Русе

До края на тази седмица почти сигурно здравният министър ще пусне заповед, която разрешава отварянето на ясли и детски градини.

Това съобщи вчера самият Костадин Ангелов пред журналисти. Той отбеляза, че това ще стане, ако в четвъртък вечер данните показват забелязващата се тенденция за намаляване на новозаболелите и натиска върху здравната система. Вчера премиерът Бойко Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

Обобщена информация за ситуацията в страната се чака в сряда вечер и данните ще бъдат представени в четвъртък на традиционния брифинг. Решение за това, дали ще се отменят и другите ограничения на 21 декември, както е планирано, ще се вземе следващия четвъртък (17 декември).

 "Община Русе също е готова да отвори детските градини и ясли в понеделник", заяви за Акцент.БГ зам. кметът Енчо Енчев. "В постоянна връзка сме с просветния министър Красимир Вълчев и следим възможността да се отворят преди първоначално обявената дата- 21 декември. Бизнесът все по осезаемо чувства натоварване от тази мярка, тъй като освен болни, част от работещите в предприятията са по домовете си и си гледат децата."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук