Електронните цигари - по-опасни от истинските

0
Електронните цигари - по-опасни от истинските

Въпреки че много пушачи смятат, че в електронните цигари са намерили здравословна алтернатива на зависимостта от никотина, се оказва, че е-цигарите са еднакво опасни за вашето здраве, както и обикновените, ако не и повече.

Пристигна лоша новина за всички пушачи, които със своята зависимост от никотин се опитват да се преборят с помощта на електронни цигари. Оказа се, че те могат да причинят рак и да доведат до устойчивост на бактериалните инфекции на антибиотиците!

Също така, проучването на "Центъра за изследване на продуктите за пушене" в Университета на Калифорния показва, че парата от е-цигарите съдържа голямо количество наночастици, които насърчават различни заболявания, а могат да се свържат с астма, инсулт, инфаркт и диабет.

Според предаването на портала "kliX", авторът на изследването Стентонс Гленс подчерта, че не е поставено под въпрос това дали електронните цигари са по-малко токсични от нормалните цигари, но факт е, че те не са напълно безопасни за здравето на човека.

Проучването на Присила Калахън-Лейтън от Американската агенция за храните и лекарствата, показва, че течността, с която се пълни електронната цигара съдържа следи от вредни вещества като формалдехид или ацеталдехид, които могат да причинят рак.

Електронните цигари са станали много популярен продукт, но въпреки популярността им има много малко научни изследвания, които се занимават с тяхното влияние върху човешкото здраве.

Смята се, че 20% от пушачите се опитвали електронната цигара, а се смята, че продажбите, но и продуктите, свързани с е-цигарата, през следващите десет години ще се превърнат в продажба равна на класически продукти за пушене.

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари