Екатерина Захариева: Шансът за кабинет нараства

0
Партията на Бойко Борисов ще разговаря с всички, дори и с „Възраждане“, уточни депутатът от ГЕРБ
Партията на Бойко Борисов ще разговаря с всички, дори и с „Възраждане“, уточни депутатът от ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Партията на Бойко Борисов ще разговаря с всички, дори и с „Възраждане“, уточни депутатът от ГЕРБ

"Шансът за кабинет нараства, много се надявам този парламент да формира правителство. Не знам дали е 100% или 30%, но много се надявам това Народно събрание да успее да формира правителство." Това каза Екатерина Захариева от ГЕРБ в предаването „120 минути“ по bTV.

Според нея това е важно, защото има решения, които не могат да чакат, а с поредни избори „ще се срине тотално доверието в парламентаризма“.

Тя коментира и че на разговорите, на които ще се явят „Продължаваме промяната“ ще се обсъдят общи политики и че партията на Бойко Борисов ще разговаря с всички, дори и с „Възраждане“.

"Макар да нямаме никакви допирни точки освен може би в социалната политика, ще поканим и тях", обясни Захариева.

Според нея обаче аритметиката не е на страната на съставяне на правителство с първия и ли втория мандат .

Без ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ няма как да се състави кабинет. Може би ще се стигне до трети мандат и там е важно да се избере партия, която да бъде да има шанс да направи кабинет.

Разбира се това е решение на президента. Ние не можем да му казваме коя да е партията. Аз не искам да пророкувам, нека да мине срещата, но така или иначе аз казах, че ние ще проведем среща с останалите. Ще ги поканим на разговор. Надявам се да се отзоват с останалите политически партии“, добави Захариева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Сашо
    Ухааа,шансът за гепсон същооо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари