Египет обяви извънредно положение заради рязко застудяване

1
Чуждестранните туристи, дошли да се погреят на топлото слънце, не бяха готови за неочаквания студ
Чуждестранните туристи, дошли да се погреят на топлото слънце, не бяха готови за неочаквания студ Снимка: REUTERS/Wolfgang Rattay

Заради лошото време Египет отмени училищните занятия в шест провинции, където властите обявиха извънредно положение.

Атмосферният фронт предизвика проливни дъждове и силни мъгли в по-голямата част от страната, предава БНТ.

Трима души са загинали в резултат на инциденти. Мъж е починал в провинция Кафр ал-Шейх от токов удар, докосвайки мокри проводници. Друг човек е станал жертва на катастрофа върху хлъзгав път. След дъжда в Александрия двуетажна къща се срути, от развалините е изваден един загинал обитател.

Междувременно курортът на Червено море Хургада беше ударен от градушка в събота, а зелените тревни площи и палмите бяха покрити със сняг. Градушката с размерите на едро грахово зърно е пълна изненада за местните жители.

Чуждестранните туристи, дошли да се погреят на топлото слънце, не бяха готови за неочаквания студ. Провинция Червено море е под влиянието на атмосферен фронт със силни валежи.

Друг курортен регион на страната - Синайският полуостров, също е застрашен от лошото време. В планините на Синай се очакват снеговалежи.

Под проливния дъжд посрещнаха Нова година и жителите на египетската столица, които не помнят такова време в първите дни на януари. Лошото време в Египет се очаква до края на седмицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари