Едно от задържаните подкупни ченгета е издало колегите си

0
Един от полицаите е влязъл по спешност в болница
Един от полицаите е влязъл по спешност в болница

Специализираният съд започна разглеждане на мярката за постоянен арест на обвинените в престъпна схема за изнудване полицаи от столичното Четвърто РПУ.

Точно в 14:15 часа в залата бяха доведени трима от задържаните. За четвъртия от вчера се знае, че е влязъл по спешност в болница.

На 23 януари общо петима полицаи бяха задържани. На четирима бяха повдигнати обвинения. За лидер е сочен началникът на Сектор „Икономическа полиция” в 4 РПУ Красимир Кръстев, информира Канал 3.

Според събраните доказателства от началото на 2017 година десетки търговци в столичния квартал „Лозенец” са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за проверки.

Групата е хваната в момент на подкуп от търговец в размер на 2000 лв. Първоначално от него е поискано 2000 евро. Самото предаване на подкупа е станало в сградата на районното управление.

От 2017 година, когато е тръгнала схемата, изнудвани са автокъщи, питейни заведения, наргиле барове и магазини.

По време на заседанието на съда стана ясно, че единият от задържаните в сряда не е сред обвиняемите. Причината е, че той е свидетелствал срещу останалите трима свои колеги. Името му е Антони Апостолов. Той твърди, че не е имал избор и като по-млад служител е следвал стъпките и насоките на по-старшите си колеги. От думите му стана ясно, че 50% от сумите по подкупите отивали за шефа на звеното Красимир Кръстев.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари