Дядо Коледа събира пари за трансплантация на стволови клетки на Марияна

0

Горнооряховчанинът Георги Симеонов отново облича червения кожух и нарамва торбата на Дядо Коледа, за да зарадва всички, очакващи подаръци в празничните дни и за да подкрепи борбата за живот на Марияна Светозарова от Велико Търново.

За шеста поредна година горнооряховският Дядо Коледа посвещава декември месец на някаква благотворителна кампания. Всички пари, които събира от участието си като добрия старец в партита, фирмени банкети и детски тържества, Георги дарява на хора, които в момента са в беда, пише RegNews.

Самият Георги също има заболяване. 35-годишният мъж е с детска церебрална парализа и добре знае колко е важно хората да се подкрепят, когато са изправени пред някакво житейско изпитание. Въпреки заболяването си, той работи от близо 15 години в колбасарското предприятие на Иван Стефанов и не само не тежи на никого, но иска да помага на другите.

Всичко започнало, когато негови приятели го завели в русенското село Черешово и му показали страданията на Росен и семейството му, в което двама инвалиди се грижат за две тежко увредени деца. Можеш ли да помогнеш, попитали тогава приятелите на Георги. И той решил, че всичко, което изкарва като Дядо Коледа, ще дари на Росен. Момчето, уви, не успя да се пребори за живота си. Но Георги продължава да помага. Последваха кампании за Вики с диабет, за Алекс, който имаше нужда от лечение на очите, за Пеньо, който се бореше с левкемия. Дарявал е на манастира „Св. Николай” в Арбанаси, а последната кампания беше за хандбалиста на „Локомотив” Ивелин Дачев, който претърпя тежка контузия.

Междувременно през 2015 г. Георги беше обявен за един от „Достойните българи” за своята благотворителна дейност.

Миналата година Георги беше на крачка да се откаже, след като се сблъска с подигравки и дори заплахи от един известен с невъздържаното си поведение субект (казано съвсем евфемистично). Но огорчението е забравено и започва нова кампания. Този път обаче Георги си има помощник – Пламен Петров, който ще бъде и като лична охрана на Дядо Коледа.

Целта на Георги тази година е да се подкрепи 39-годишната майка на две деца Марияна Светозарова от Велико Търново, която страда от остра лимфобластома. В момента Марияна е в Белгия, като надеждата е лекарите да се наемат да продължат лечението й с трансплантация на стволови клетки. Междувременно тя трябва да събере и необходимите пари за такава операция. Георги видял призива за помощ, отправен от близките на Марияна в Интернет и решил да се включи в кампанията. Всеки събран лев от Дядо Коледа ще е за лечението на жената.

Още преди да настъпи декември Георги започна да приема покани за участия в празненства, на които се очаква пристигането на Дядо Коледа. Цената за посещението му е само 5 лева, а който иска да дари за лечението на Марияна, може да го направи отделно. Заявки се приемат на тел. 0988318904  или на лично съобщение във Фейсбук.

Знам, че парите, които аз мога да осигуря за лечението на Марияна са малко. Целта ми е повече хора да разберат за нея и за проблема й, за да й помогнат. Важно е да си помагаме и да правим добро, казва достойният българин.

На 14 декември той ще подкрепи и благотворителната кампания „Коледен звън” на Севдалин Кръстев и Ярослав Матоуш. Двамата осигуряват топъл обяд и хранителни пакети за самотни възрастни и бездомни хора в Горна Оряховица. Подаръците си те ще получат лично от Дядо Коледа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари