Двама са ранените алпинисти от свлачището в Провадия

0
Скалата, която е била укрепвана от алпинистите, се е откъснала и пропаднала надолу, като е завлякла двама от алпинистите
Скалата, която е била укрепвана от алпинистите, се е откъснала и пропаднала надолу, като е завлякла двама от алпинистите Видео: БГНЕС

Двама са пострадалите алпинисти днес следобед от срутилата се скална маса в Провадия, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Двамата са на възраст 52 и 43 години. Инцидентът е станал днес към 16 ч. Скалата, която е била укрепвана от алпинистите, се е откъснала и пропаднала надолу, като е завлякла двама от алпинистите, скъсала е и въжетата им.

И двамата алпинисти са откарани в болницата във Варна. Единият е със счупени бедра, другият е с травма на тазобедрената става, съобщи д-р Мая Рашева, шеф на Бърза помощ във варненската болница.

По-рано кметът на Провадия Филчо Филев съобщи за БГНЕС, че при укрепителните дейности, извършвани днес на свлачището в Провадия, е ранен един алпинист. Общо шестима алпинисти са работили по укрепването.

В района пристигнаха медицински екипи и екип на пожарната, а работници от горското стопанство правиха просека през гората, за да стигнат до алпинистите.

БГНЕС припомня, че на 14 декември частично бедствено положение бе обявено в община Провадия. 26 души бяха евакуирани заради опасно надвиснала скала над къщи в южната част на общината.

Скалата е голяма около 60-70 тона. 14 къщи бяха евакуирани, 26 души бяха настанени, едната част при свои близки, други в хотел, а трети в „Ламбовата къща“ в центъра на Провадия.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари