Двама души починаха след усложнения от вирус във Враца

0
Макар Враца да е далече от грипна епидемия, първите жертви след усложнения от вирусна инфекция вече са факт
Макар Враца да е далече от грипна епидемия, първите жертви след усложнения от вирусна инфекция вече са факт Снимка: BulNews

Макар Враца да е далече от грипна епидемия, първите жертви след усложнения от вирусна инфекция вече са факт, съобщи BulNews.bg.

Двама души са починали в Специализирана болница за активно лечение на фтизиатрични заболявания през последния месец, каза директорът Костадин Шахов. Дали обаче са били болни от грипен вирус не може да се каже, тъй като такива изследвания не са им правени.

В момента пневмологичното отделение, в което се лекуват болни с усложнения от вирусни инфекции, е запълнено на 100%. Въпреки че в областта все още няма обявена грипна епидемия, всекидневно в болницата идват по 10-12 човека с пневмонии и други белодробни усложнения. Специализираната болница е единственото място, в което могат да се приемат тези болни.

Въпреки запълненото отделение сме създали организация и болни не се връщат. Ако болният е от селата се приема веднага, на останалите от града започваме амбулаторно лечение, те идват за манипулации при нас за ден – два, докато се освободи легло и също се приемат“, обясни д-р Шахов.

В момента в отделението, което е с капацитет 60 легла, няма болни в критично състояние.

Д-р Шахов призова хората да не се самолекуват и още при първи симптоми да се търси лекар, не зависимо дали имат кашлица, хрема, или болки в гърлото.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари