Два нови мащабни проекта започват да се изпълняват в община Ценово

0
Близо 1 300 000 лева ще бъдат инвестирани за подобряване на инфраструктурата в населените места
Близо 1 300 000 лева ще бъдат инвестирани за подобряване на инфраструктурата в населените места

Два нови проекта, които ще се изпълняват на територията на община Ценово, бяха одобрени по Държавен фонд „Земеделие“ по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Според подписаните вече договори близо 1 300 000 лева ще бъдат инвестирани за подобряване на инфраструктурата в населените места.

Първият проект, който е на стойност близо 1 092 хиляди лева, обхваща почти всички села. Предстои да се преасфалтират цели улици или големи участъци от пътните платна. „Повечето от предвидените за ремонт улици са в окаяно положение и не са ремонтирани с десетилетия. Където е необходимо, ще се подмени трошено каменната основа, преди да се положат два пласта асфалт“, уточни Александър Йорданов – специалист в отдел „Териториално селищно устройство“ на общинската администрация.

Вторият проект ще се изпълнява изцяло в Долна Студена. Предвидено е да се изгради нова площадка за спорт и отдих. Проектът предвижда да се обособят няколко специализирани кътове по интереси, разположени на площ на повече от 2000 квадратни метра. Около пространството, където ще бъде монтирана мултифункционална станция с комбинирани уреди за стрийт фитнес, е предвидено да се положи специална ударопоглъщаща настилка. Тийнейджърите и децата от селото ще се радват на първата рампа за скейтъри и площадка за ролери. По алеите в зоните за отдих ще се монтират пейки и беседки, ще има чешмичка за вода, които ще бъдат обградени от много зелени площи. Крайният срок за приключване на строителните дейности е до 36 месеца.

И по двата проекта до дни ще бъдат обявени обществени поръчки за избор на изпълнител и строителен надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари