Два дни почивка от горещините

0
Хладно време за началото на юли с максимални температури между 24° и 29° ни очаква през почивните дни
Хладно време за началото на юли с максимални температури между 24° и 29° ни очаква през почивните дни

Хладно време за началото на юли с максимални температури между 24° и 29° ни очаква през почивните дни

Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология хидрология (НИМХ) Мартин Славчев.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде около средното за месеца. През нощта над България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб западен вятър.

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над планинските и източните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, на отделни места и ще прегърми.

Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 28°. Температурата на морската вода е от 18° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Сутринта над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите три дни ще бъде предимно слънчево, в неделя - все още и ветровито, с умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Купеста облачност ще се развива след обяд, по-значителна ще бъде в началото на седмицата над Западна България, а във вторник - и на изток, когато за кратко от североизток ще проникне хладен въздух. Следобедни краткотрайни превалявания ще има на отделни места в понеделник - главно в западната част от страната, в Рило-Родопската област с гръмотевици, във вторник - и на изток. Дневните температури в неделя и понеделник ще се повишават и в понеделник ще бъдат между 30° и 35°, във вторник с 1-2 градуса по-ниски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари