„Дунав” се събира за първа тренировка на 7 януари

0
В понеделник отборът бе разпуснат в почивка
В понеделник отборът бе разпуснат в почивка

„Дунав” се събира за първа тренировка на 7 януари, като на 5 и 6 играчите ще преминат медицински прегледи, съобщи треньорът Людмил Киров.

До 19 януари отборът ще се готви в България, а от 19 заминава на лагер в Анталия, пише 24 часа. Преди отпътуването, „Дунав” ще играе контрола с „Ботев” Враца на 17 януари в Правец, а след завръщането си – на 7 февруари срещу „Черно море” във Варна.

За лагера са предвидени пет приятелски срещи, сред които и с руския „Химки”, срещу „Шепши” от Румъния и южнокорейски тим. В понеделник отборът бе разпуснат в почивка.

Ганаецът Дерек Менса разтрогна договора си с „Дунав” по взаимно съгласие, като в състава остават 10 футболисти. Сигурен нов играч е дошлият от „Верея” защитник Илия Мунин, който се е разбрал с ръководството на клуба. Предстоят разговори на шефоветте със завърналия се в Русе бивш капитан на отбора Диян Димов. На 5 януари в „Дунав” се очаква да пристигне бразилски халф, който в момента играе в Кипър.

В Русе очакват поне шестима нови футболисти, които да допълнят групата до 18 полеви играчи, обясни Киров. Селекцията ще продължи и в движение, като целта е отборът да бъде много по-силен през пролетта. Все още няма яснота, дали преотстъпеният от „Лудогорец” Светослав Ковачев ще продължи да играе в „Дунав” и през пролетта. В Русе искат да задържат национала, затова предстоят разговори между ръководствата на двата клуба.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари