„Дунав” подписа договор с бразилски плеймейкър

1
Очаква се той да вдигне чувствително нивото на русенски тим
Очаква се той да вдигне чувствително нивото на русенски тим

„Дунав” подписа договор за 2 години с желания още от януари бразилски плеймейкър Фернандо Кавалканте – Нандо.

Роденият на 3 май 1990 г. халф идва от Кипър. Очаква се той да вдигне чувствително нивото на русенски тим, заяви треньорът Людмил Киров, пише 24 часа.

Той се опитваше да доведе в Русе Кавалканте още през зимната пауза, но тогава футболистът не бе освободен от кипърския си тим. Фернандо Кавалканте е бивш футболист на бразилския „Коринтианс“, играл е във френския „Льо Ман“, играл е вече и в България, носил е екипа на „Оборище”.

Очаква се той да замести напълно Васил Шопов, чиято липсва още се усеща при конструирането на атаките на „Дунав”. В Русе очакват още трима чужденци, коит трябва да се присъединят към отбора. В четвъртък към тима трябва да се присъедини нападателят на „Витоша” Стефан Христов. В „Дунав” очакват и нов централен защитник.

В първия ден от подготовката на тима в Русе пристигнаха Владислав Романов и Христос Контохристос от „Локо” Сф, както и Илиян Попов от „Струмска Слава”. Клубът не поднови договорите на Мухамаду Ндиайе, Петър Патев, Божидар Васев, Станислав Антонов пожела да си търси нов отбор. Преотстъпените Светослав Ковачев „Лудогорец” и Емин Ахмед от „Берое” се ззавръщат в своите отбори.

От 17 до 28 юни „Дунав” ще бъде на лагер в Трявна. Уговорени са и контролни мачове на 22 юни с „Етър”, на 26 юни с „Локо” ГО, на 3 юли с румънския „Академика Клинчени” и на 6 юли с „Черно море”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари