„Дунав“ победи „Славия“ в София

1
След 6 мача чакане русенци най-после взеха победа в Първа професионална лига
След 6 мача чакане русенци най-после взеха победа в Първа професионална лига Снимка: Lap.bg

„Дунав“ победи с 2:0 „Славия“ в София. Мачът от тринадесетия кръг на Първа лига се игра на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата, предаде Дарик Нюз.

Домакините бяха по-активни в първите минути, но така и не намериха точния път до дунавската врата. Вместо това Юлиан Ненов затрудни максимално стража на съперника Марио Кирев с точно изпълнение на пряк свободен удар в горния десен ъгъл на вратата в 20-ата минута.

Още със следващата си по-опасна атака „драконите“ поведоха в резултата. Васил Шопов пусна отляво за Антон Огнянов, който центрира и Бранимир Костадинов засече с глава топката до близката греда за 0:1 в 29-ата минута.

Броени минути след това самият Огнянов бе близо до попадение, след като се измъкна отляво срещу Кирев, но вратарят на „белите“ спаси. В края на първата част и Костадинов пропусна да удвои.

След почивката дунавци продължиха да имат своите шансове. Антон Огнянов уцели десния страничен стълб, а след това и след поредния си забележителен рейд отляво подаде на Юлиан Ненов, но младежкият национал не успя да намери по най-добрия начин топката.

В последните минути футболистите на „Славия“ опитаха натиск, но от това се възползва „Дунав“. Бранимир Костадинов надбяга част от съперниковата отбрана още от центъра и взаимодейства с Васил Шопов, който след първи неуспешен опит прати топката под напречната греда за 2:0 за „драконите“.

В следващия кръг на Първа лига русенският тим гостува на „Верея“ Стара Загора на 19 ноември, сряда, от 13:00 ч.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари