Дончев оставя плана за възстановяване на следващия кабинет

0
В противен случай нямало да бъде почтено
В противен случай нямало да бъде почтено Снимка: © Юлия Лазарова / Дневник

В противен случай нямало да бъде почтено

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да внася за приемане от правителството Националния план за възстановяване и устойчивост на България, а ще остави това да стори следващият състав на Министерския съвет. Това се разбра по време на кръгла маса за бъдещето на страната, организирана от коалицията "За зелен рестарт", съобщи БТА.

Според него няма да има нужда от ревизия на документа, защото крайният срок за подаването му на Европейската комисия (ЕК) е до края на април. Дончев отбеляза, че в момента се работи по версия 3.0, която е в почти пълна степен на техническа готовност с предварителна оценка на въздействието и в голяма степен е съгласувана и договорена с ЕК.

"Аз бих имал законовото основание да внеса предложение на Министерския съвет той да приеме тази версия на плана, след което той да бъде изпратен официално на ЕК. Не съм го направил по една проста причина - не считам, че това е почтено. Това е план, който ще се реализира следващите 5 - 6 години и не е редно едно правителство на края на мандата си да внася плана, макар че той не е правен само от правителството, а в режим на широки обществени консултации", каза вицепремиерът.

Той отбеляза, че ГЕРБ ще остави следващото правителство да направи необходимите редакции или, ако счита за необходимо, да разработи нов план.

"Говорил съм с представители на ЕК, те са в състояние да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок, за да може следващото правителство да внесе такъв план, какъвто счита за добре", обяви Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари