Доналд Тръмп закрива благотворителния си фонд

0
Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да закрие благотворителния си фонд, за да избегне конфликт на интереси
Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да закрие благотворителния си фонд, за да избегне конфликт на интереси Снимка: Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да закрие фондацията си, предадоха световните агенции, пише БТА.

Той каза, че ще направи това, за да избегне какъвто и да е конфликт на интереси.

Тръмп припомни, че неговата благотворителна фондация е свършила добра работа през последните години, като е предоставила милиони долари на безчет групи, които ги заслужават, в това число и в подкрепа на ветераните, на децата и на правоприлагащите органи.

Новоизбраният президент каза, че ще продължи работата си на филантроп по друг начин, но не навлезе в подробности. Той припомни, че като встъпи в длъжност, ще посвети много енергия и време на президентското управление и на решаването на толкова много проблеми, пред които е изправена страната и светът.

Фондацията на Тръмп е обект на разследване в Ню Йорк след информации на вестник "Вашингтон пост" за нередности в нея, в това число и за използване на средства от нея, за да урежда Тръмп юридически спорове, свързани с бизнеса му.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари