Доналд Тръмп се закани да закрие социалните мрежи

1
Страстите бяха провокирани от Туитър, където две негови изявления бяха маркирани като намек, че са неверни
Страстите бяха провокирани от Туитър, където две негови изявления бяха маркирани като намек, че са неверни Снимка: Getty Images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани да закрие социалните мрежи, които иначе активно ползва

"Републиканците смятат, че платформите за социални медии напълно заглушават гласовете на консерваторите. Ние силно ще ги регулираме или ще ги затворим, преди изобщо да допуснем това да се случи", заяви днес той.

Не за първи път социалните мрежи събуждат гнева на Тръмп. Сега страстите бяха провокирани от Туитър, където две негови изявления бяха маркирани като намек, че са неверни. Те касаят гласуването по пощата, което президентът смята, че е в ущърб на демокрацията.

"Tуитър сега се намесва в президентските избори

през 2020 г. Те казват, че моите думи за гласуването по пощата, което ще доведе до широка корупция и фалшификация, са неверни. Основават се на проверка на факти (има предвид Туитър - б.а.), направена от фалшивите новини на Си Ен Ен и „Вашингтон Пост”. Туитър напълно задушава свободата на словото и аз като президент няма да позволя това да се случи!“, написа в отговор американският президент. После доразви разсъжденията си, че увеличаването на бюлетините по пощата ще подкопае изборите. „Не можем да позволим мащабно гласуване по пощата да се вкорени в страната ни. Това би било от полза за всички измами, фалшификации и кражби на бюлетини. Който мами най-много, ще спечели. По същия начин, социалната медия. Оправете действията си, СЕГА!", написа той.

С това не свършват туитър-приключенията на Тръмп. Той не подмина и телевизионния критик Джо Скарбъроу, когото „обгрижва” с обвинения, че е убил жена през 2001 г.

"Психопатът Джо Скарбъроу е разтревожен не само от лошия си рейтинг, но и от всички неща и факти, които излизат в интернет за отварянето на стар случай. Той знае какво се случва!", написа Тръмп. Става дума за Лори Клаусутис, която е била служител в кабинета му, когато е бил републикански конгресмен. Според следователите обаче тя е починала, след като е ударила главата си при падане, предизвикано от аритмия. Носят се слухове за насилствена смърт, а Тръмп е най-новият им популяризатор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари