Доброволци и пожарникари потушиха за минути голям „пожар“ в Долна Студена

0

Доброволци и пожарникари потушиха за минути голям „пожар“ в Долна Студена.

На телефон 112 и при дежурния в община Ценово е подаден тревожен сигнал, че в района на Долна Студена е възникнал пожар в склад за съхранение на торови препарати.

Критичната ситуация е причина да се задейства вътрешният авариен план.  Запалването е предизвикано от техническа неизправност в електрическата инсталация на едно от съоръженията. След минути вой на сирени на противопожарни автомобили огласи района на фирма „Бореалис – Л.А.Т. България“ в селото. Членове на доброволното формирование в Ценово и пожарникари от Бяла предприеха бързи и адекватни действия, за да ограничат и потушат запалването в един от складовете. Огнеборците разгънаха две линии за гасене на пожара и огнището на запалването беше локализирано. В борбата с огнената стихия се включиха и работниците от фирмата.

Бързата реакция на екипите предотврати не само разрастването на пожара, но не позволи да се стигне до обгазяване на района. Така премина поредното съвместно учение за предотвратяване на критични ситуации на територията на община Ценово.

„По време на тренировката синхронизирахме действията и работата в екип между доброволното формирование в Ценово и противопожарната служба в Бяла. Огнеборците показаха много добра координация. При необходимост по същия начин ще действаме, ако се възникне и реална ситуация“, сподели Снежинка Монева – специалист „Гражданска защита“ в общинската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари