Добри новини от Италия и Испания

2
Според властите пикът на епидемията е преминал, но ограниченията за придвижване ще останат
Според властите пикът на епидемията е преминал, но ограниченията за придвижване ще останат

Според властите пикът на епидемията е преминал, но ограниченията за придвижване ще останат

Добри новини от Италия и Испания. И в двете държави броят на смъртните случаи и заразените намалява. В италианската държава за последното денонощие са починали 525 души.

Според властите това означава, че пикът на епидемията е преминал, но ограниченията за придвижване ще останат. В Испания  броят на новите случаи също намалява вече трети ден поред, а един от всеки трима болни се е възстановил, предаде NOVA.

В извънредно обръщение, британската кралица Елизабет Втора заяви, че Кралството ще успее в борбата си срещу пандемията. В едва четвъртото подобно изявление откакто е на престола вече 68 години, тя благодари на хората, че стоят вкъщи и похвали медиците на първа линия.

„Искам да благодаря на всички вас, които стоите вкъщи. С това помагате да защитим уязвимите и щадим много семейства в болката, която вече са изпитали от загубата на близките си. Заедно ще се справим с тази болест. Искам да ви уверя, че ако останем единни и решителни, ние ще я преодолеем“, заяви тя.

Междувременно обаче премиерът Борис Джонсън беше приет в болница за изследвания заради продължаващи симптоми, включително и висока температура. Мярката е превантивна и е по съвет на лекарите, а премиерът бил добре. Американският президент Доналд Тръмп започна ежедневния си брифинг с пожелания за бързо възстановяване. До момента в Съединените щати са регистрирани 340 000 заболели и почти 10 000 починали – най-големият брой в света.

„Виждаме светлина в края на тунела. И да се надяваме, че в не много далечно бъдеще ще бъдем много горди как сме си свършили работата.  Не можеш да бъдеш щастлив, когато толкова много хора умират, но ще бъдем горди от свършеното – да задържим броя на смъртните случаи минимален“, каза Тръмп.  

И заплаши, че ще въведе мита за петрола ако ОПЕК и Русия не се споразумеят. Страните трябваше да се срещнат за да обсъдят намаляването на производството заради кризата около пандемията. Преговорите обаче бяха отложени, а това доведе до пореден рязък спад на цените на петрола с около нови 8 %.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари