Добавката за професионален стаж се запазва!

0
Борисов "клекна" пред синдикатите, а Валери Симеонов се извини за думите си
Борисов "клекна" пред синдикатите, а Валери Симеонов се извини за думите си Снимка: Юлия Лазарова

Добавката за професионален опит и стаж се запазва, а темата за нейното отпадане не е в дневния ред на правителството, стана ясно след извънредна среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че важните теми, които ще се обсъждат с управляващите, са свързани с доходите и работните места, съобщи Дарик.

От своя страна вицепремиерът Симеонов се извини за изразената лична позиция относно добавката за стаж и уточни, че това не е позиция на правителството.

"От срещата при премиера разбрах, че това което коментираме, а именно добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента."

Това каза председателят на КНСБ Пламен Димитров в Министерски съвет след среща с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов, предаде Агенция „Фокус“.

„Темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването“, заяви той. „Затова от следващата седмица ще търсим конкретните теми, в които социалните партньори и бизнеса заедно с нас да дадем най-добрите решения, за да бъдат тези реформи придвижени в следващите години в рамките на това управление“, посочи Пламен Димитров. „Важно е да стане ясно, че класът прослужено време го няма от 2007 година в България. Някои са пропуснали, в това число и депутати тази доста сериозна промяна. Класът прослужено време се отмени и беше заменен с добавката за професионален опит и стаж, която е доста по-различна“, обясни Пламен Димитров.

Важно е да постигнем съгласие по сериозните теми за България и най-накрая да сложим на масата нова визия и това, което може да върне доверието на българите, че имат шанс родината им да не загине и да не изчезне в следващите 10-15 години“, каза още председателят на КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари